Hvad er formålet med en rangliste?
Formålet med ranglisten.dk er at du og dine med/modspillere får nogle endnu sjovere padel kampe. Ranglisten.dk vil beregne et forventet resultat af jeres sæt. Formålet med ranglisten er også at give dig mulighed for at spille padel med spillere på samme niveau som dig. Du kan tilmelde dig rangliste events, så du spiller med spillere på dit niveau eller du kan kontakte andre på ranglisten, som matcher dit niveau.
Skal man spille ranglisteevents for at få ranglistepoint?
Nej, man kan også spille private kampe og registrere sættene derfra. Du kan selv indtaste resultaterne på ranglisten.dk
Kan man se forventet resultat inden man spiller?
Ja, du kan indtaste deltagerne før kampen starter og se det forventede resultat.
Hvad er forskellen mellem ranglisten og andre padel-niveau-betegnelser som 3.5, C, grøn osv.?
Der findes mange forskellige niveau-betegnelser, og spillere har ofte forskellige opfattelser af eget og andres niveau. Fordelen ved ranglisten er, at niveauet baseres på objektive resultater i stedet for subjektive vurderinger. I teorien, hvis alle brugte ranglisten til alle kampe, ville vi altid have en præcis vurdering af eget og andres niveau. Vi sender en mail dig dig når du har spillet, med en vurdering af hvor du ligger på 1-7 skalaen.
Hvad er skalaen på ranglisten?
Ranglistens gennemsnitlige værdi er 1500, og de fleste starter på 1500 (skriv gerne til kontakt@ranglisten.dk hvis du mener at dit niveau er meget under eller over gennemsnittet – skriv inden du spiller din første kamp). I de første kampe kan man vinde eller tabe forholdsmæssigt flere point, for hurtigt at 'finde sin plads' på ranglisten.
Hvis man ikke har spillet på ranglisten før, hvor ligger man så på ranglisten?
Man starter på niveau 1500 og kan bevæge sig op og ned på ranglisten. Hvis man vinder med mere end ranglisten forventede, tjener man point og rykker op på ranglisten. Skriv gerne til kontakt@ranglisten.dk hvis du mener at dit niveau er meget under eller over gennemsnittet – skriv inden du spiller din første kamp.
Hvordan beregnes point overordnet?
Ud fra ranglisteplaceringen for de to hold beregnes et forventet resultat, f.eks. 6-4. Hvis kampen ender præcis 6-4, vindes eller tabes ingen point. Hvis vinderholdet opnår en større sejr (f.eks. 6-2), vinder de ekstra point, og taberholdet mister tilsvarende point.
Hvordan beregnes hvor mange point man kan vinde eller tabe for en specifik kamp?
Point beregnes per sæt. Baseret på ranglisteplaceringen beregnes de point, som hver spiller maksimalt kan vinde eller tabe. Et vægtet gennemsnit af disse point udgør den samlede pointindsats for kampen, med yderligere justering i forhold til antal kampe og forskelle i ranglisteplacering mellem med- og modspillere. Normalt taber/vinder man mellem 0 og 20 point – men det kan være mere.
Kan et hold vinde flere point i et sæt, end taberholdet mister?
Når alle spillere har spillet mere end 20 sæt, så kan vinderholdet kan ikke vinde flere point, end taberholdet taber. Har man spillet mindre end 20 sæt, så taber/vinder personen forholdsmæssigt flere point, så man hurtigere finder sin placering på ranglisten.
Hvordan beregnes forventet vinder og forventet resultat?
Ranglisten er baseret på det anerkendte Elo-rating-system. En forskel på 100 ranglistepoint betyder f.eks., at den højest rangerede har 64% sandsynlighed for at vinde. Ved en forskel på 200 point er sandsynligheden 76%, osv.
Hvorfor bruges Elo-rating?
Elo er et velanset ratingsystem og anvendes i flere sportsgrene og forbund i forskellige varianter, fx tennis (www.universaltennis.com), amerikansk fodbold, baseball, basketball, pool, bordtennis og esport. Systemet blev udviklet i 1960’erne af professor Arpad Elo og tildeler spillere point baseret på præstationen i forhold til en forventet score. Man tjener point ved at præstere over forventning og mister point ved at præstere under forventning.
Hvordan beregnes et specifikt resultat?
Hvis et hold er storfavoritter, kan det forventede resultat være 6-0 eller 6-1. Hvis holdene har næsten samme ranglisteplacering, kan det forventede resultat være 7-6 eller 6-7.
Hvordan beregnes holdets rangliste niveau?
Holdets ranglistepoint beregnes som et vægtet gennemsnit af de to spilleres ranglistepoint.
Kan man få ranglistepoint for et sæt uden at spille kampen færdig?
Ja, ranglisten er faktisk baseret på sæt og ikke på hele kampe.
Hvorfor er pointene per kamp eller sæt forskellige?
Antallet af point afhænger af to faktorer: (1) Man kan vinde flere point i de første kampe, da man stadig 'finder sin plads' på ranglisten. Jo flere kampe man spiller, desto færre point kan man vinde eller miste. (2) Jo tættere man er på 1500, desto flere point er i spil. Denne effekt mindskes dog, jo flere kampe man spiller.
Hvorfor har nogle kampe 0 point at spille om?
Hvis der er for stor forskel i ranglisteplacering mellem med- og modspillere, fx hvis ét hold har 95% chance for at vinde, vurderes kampen som irrelevant for ranglisten for at undgå skævvridning. Det samme gælder, hvis de 2 spillere på et hold har stor forskel på ranglisteplaceringen.
Hvor mange kampe skal man spille, før ranglisteniveauet er nogenlunde præcist?
Efter 10-12 sæt med spillere, der nogenlunde matcher dit niveau, vil ranglisteplaceringen være ret præcis.
Hvad sker der med ens ranglisteplacering, hvis man holder pause?
Vi tilstræber at ranglisten kun indeholder aktive spillere.